torsdag 28 april 2011

Regnet det bara öser ner... Men det är inte kallt i alla fall

Jösses! Såg mitt favoritprogram Extreme Couponing som sände nytt avsnitt ikväll. Och återigen blir jag inte helt imponerad. Tror inte jag vill vara en extreme även om att handla gratis tilltalar. Men... Frågan är om det verkligen är så gratis som de vill att de ska låta. De hade 2 tjejer i det här programmet och en av de sa att hon tillbringar 60 timmar i veckan åt sitt kupongande. Då är det väl inte riktigt så att det är gratis. Det skulle ju vara samma likadant om hon arbetade 60 timmar med något, fick betalt och handlade för de pengarna. En av dom sa också att hon håller rätt på hus som är på foreclosure, ( typ att banken vräkt hyresgästen och försöker sälja), sedan åker hon dit och stjäl tidningarna när ingen bor där. Halllååååå!!!! Har man nog gått över gränsen där. Nästa visade hur hon tog bilen till en container och klättrade ner i soporna för att leta slängda kupongblad. NEJ, NEJ, nej det är inte något jag någonsin kommer göra. Idag var jag och handlade livsmedel för $60 och hade kuponger för $25, det räcker gott och väl för mig.
Lite sunkig bild, men det är från programmet när hon är i containern
 Det har också väckt en debatt om att en del använder kuponger på ett bedrägligt beteende.

Annars har det varit ännu en dag med mera regn och om det är något som uppskattar det så är det gräsmattan. Den växer så det knakar och idag blev det ett litet uppehåll så jag tog ut traktorn och hann klippa nästan hela framsidan innan ösregnet kom igen. Sista biten fick jag klippa i skyfall, men vad är väl lite vatten.
Tycker jag... Fisförnäma hertiginnan Doris tyckte inte att hennes tassar skulle bli blöta och jag har fått tvinga ut henne idag. Med en mycket moloken blick talar hon om för mig att soffan är där hon ska och bör vara.
Ser att det är -1 grad i Stockholm nu och här i Pickerington har vi i alla fall 20 grader.
Ikväll har vi Tornado varning, eller det är lite blandat, först varning, sedan tas den bort, sen ändrar den riktning igen. Nu är det i alla fall ingen varning utfärdad så förhoppningsvis blir det till att sova gott.

Kvällsmaten lagade Paul och då blev det amerikansk husmanskost, dvs Stekt Korv, Macaroni and Cheese, friterad potatis och beans. Vi pratar inte viktväktar man här inte. Men det var gott.

Tog en bild på pippi som är på väg att flyga, tycker den är lite fin. Eftersom jag inte har så många bilder idag så får den här vara med, helt utan sammanhang

4 kommentarer:

em sa...

Perfekt väder att pilla med smycken och klippa mattrasor!
tycker
Margaretha
som inte gör
någondera

vardagspoeten sa...

I Göteborg är det sommarvarmt också så jag njuter.
Vi kan läsa om alla era tornados i tidningarna. Låter skrämmande men overkligt. Har du sett någon?
Kupongsystemet verkar vara en djungel. Tjänar man verkligen så mycket på att jaga dem? Här kan man få 25 kronors-check på Ica om man handlat duktigt. Ja, du vet ju ...
Imorgon ska jag koka soppa på färsk sparris. Extrapris på Hemköp ;-)
Kram, Suzanne

Anne-Marie sa...

Du verkar vara ett kupongproffs. ;) Läste för inte så länge sedan om att man i USA mer och mer handlar med kuponger allteftersom matpriserna stiger. Det märks verkligen i kassan att maten kostar mer än bara för ett år sedan. Kram!

Magdalena and Co in US sa...

Em- Du är klok du. Visst är det perfekta pysseldagar när det regnar.
Suzanne- Vad härligt med värme i Göteborg, april och maj kan ha underbara dagar och ni är ju lite tidigare än Stockholmsområdet. Tornados är tvärläskiga. Jag har tack och lov inte varit i någon, vi har haft några som dragit förbi nära och känt av stormen. Sirenerna har gått igång och de uppmanar folk att gå ner i källare, eller om man inte har det så lång in i huset som möjligt och bort från fönster. Det är verkligen värre och mer ofta än hemma. Jag hade som krav att vi skulle ha ett hus med källare eftersom jag tycket det är otäckt. Kuponger har ett helt annat system än hemma. Man kan tjäna massor på att använda dom. Finns tom på organisk mjölk och ägg.
Anne-Marie- Jag känner mig inte alls som ett proffs på kuponger, men tackar så ödmjukt. Har börjat förstå lite mer hur det fungerar och även om jag inte tänker bli en horder så inser jag hur mycket man faktiskt kan spara. Finns tom på bra organic mat. Söndagstidningen brukar ha inserts, du kan ju kolla om ni har också. Man sparar snabbt in priset på tidningen genom att använda dom