söndag 20 mars 2011

The Book of Eli blev lördagens film

Otäcka saker händer i världen. Nyheterna toppas av katastroferna i Japan med jordbävning och efterföljande kärnreaktor kollapser. Det är hemskt att läsa om arbetarna som offrar sina liv för andra. Andra nyheter säger att man visste att kärnkraftverken inte skulle hålla för kraftig jordbävning. Alltid när hemska saker händer så tar det inte lång stund förräns man försöker hitta vems felet är. Den som är skyldig ska få betala. Men blir det alltid rätt? En del hävdar att det är månens fel. Och eftersom supermåne infaller med fullmåne nu så blir det katastrof. Tillfällighet eller inte?
Otäckt är det också i Libyen, nu sägs det att FN stater kommer ingripa och Obama varnar Gaddafi medans han skickar märklig hyllning tillbaka. Vad fasen heter karln egentligen? sökte och såg att otaliga stavningar finns. Muammar Abu Minyar al-Gaddafi Gaddafi , al-Khadaffi Khaddafi al-Qadhdhafi, Qadhdhafi eller Qaddafi enligt Wikipedia.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Så i detta otäcka som händer i världen så fick vi en ny film från Netflix. Ödets ironi gjorde att det var "The book of Eli" som var nästa i ordningen.

Jag trodde det var en "vanlig" actionfilm och visste inte mycket om den. Det visar sig att det är en postapokalyptisk science-fiction skildring av en man som ensam slår sig fram i en strävan att rädda den sista heliga skriften. Vad jag tyckte? Eftersom jag hade förväntat mig en lättsam actionthriller så var den mer mörk och tung. Med tanke på att det är Bibeln han försöker rädda så lever han inte direkt efter mottot "att vända andra kinden till". En tjaeee film.

2 kommentarer:

em sa...

http://linneahanell.wordpress.com/2011/02/25/han-som-inte-kan-namnas-vid-namn/
Här benar Linnea ut stavningen av diktatorns namn.
Margaretha

Magdalena and Co in US sa...

Tack för länken Margaretha, hoppade genast dit